„Dacă știam că sunt 16 ani diferență între noi, nu ne luam. Noi am plecat în relație că nu ne căsătorim, că nu facem copii. Când m-a cerut, după opt ani de relație, eram supărată, aveam deja copil de trei ani. M-a cerut în căsătorie într-un mod neromantic”, povestea Carmen Trandafir despre neconvenționala ei relație cu faimosul comentator sportiv Emil Grădinescu, care, înaintea ei, s-a iubit cu o altă cântăreață celebră, Laura Stoica... 

La un an după căsătoria civilă, au făcut și cununuia religioasă, avându-i nași pe comentatorul sportiv Vlad Enăchescu și soția acestuia, Diana. Emil Grădinescu a povestit într-o emisiune de televiziune cum a început povestea de dragoste dintre el și soția lui, cântăreața Carmen Trandafir: „Eu am remarcat-o pe doamna într-o emisiune de televiziune în care își etala picioarele. Anii au trecut, apoi ne-am întâlnit la un șprit, la o deschidere de restaurant. Vorbeam numai de muzica rock, de trei ori ne-am văzut, tot despre muzică am vorbit”. Acum, cei doi, au o fiică de 15 ani, Ana. 

Dar nu totul a fost roz mereu. „Bineînțeles că am trecut și prin momente mai puțin plăcute, ne acceptăm defectele. Am avut momente în căsătoria noastră când am spus <stop, gata>, am spus asta de multe ori, dar în glumă. La noi sunt mici certuri cum ar fi de ce o ia pe un traseu și nu pe altul. Sunt nimicuri peste care trecem imediat. De cele mai multe ori Emil spune <stop, hai să ne împăcăm> dar și eu o fac și îi zic <hai să ne împăcam. Nu îmi place să fim certați>. Cred că am ajuns și eu la înțelepciunea de a ceda”, a declarat Carmen Trandafir, pentru Click!.

„Timpul pe care îl am liber prefer să îl petrec în familie, alături de copil, cu cățelul sau cu soțul. Am crescut cu niște principii de când eram copilă, mi-am dorit foarte mult să le păstrez în continuare, am vrut să îmi păstrez aceeași viață pe care am avut-o alături de mama și de frați, aceeași viață să o am cu soțul și cu familia mea. Ne-am dorit să fim oameni normali, să avem prietenii noștri, amici care nu sunt neapărat din zona muzicii sau a sportului. Suntem niște oameni normali care și-au dorit familie foarte mult și înțelegere, și când îți dorești asta este imposibil să nu le păstrezi”, a mai spus artista pentru presă.

Carmen Trandafir (născută pe 4 februarie 1975, la București) este o cântăreață română, una dintre cele mai de succes soliste ale anilor 90. A început să cânte la vârsta de 15 ani, fiind eleva Mihaelei Runceanu la Școala Populară de Artă. La 16 ani (în 1991) a câștigat premiul pentru interpretare la Festivalul de la Mamaia, iar un an mai târziu a participat la festivalul Orfeul de Aur, în Bulgaria, pe care l-a castigat. Pe langa Marele Premiu, Carmen Trandafir a castigat si Premiul Presei. „Am fost prima interpreta care aducea acest premiu important in Romania. Am avut insa si ghinion caci in acel an sponsorii concursului s-au retras, asa ca am pierdut cei 9.000 de dolari ce fusesera anuntati drept premiu....”

Puțină lume își mai amintește asta azi da, înaintea artistei, Emil Gradinescu a mai alcătuit un cuplu cu regretata Laura Stoica. „Ne cunoșteam de o lună, o lună și ceva, eram la inceput și am întrebat-o: „Mă duc la vânătoare la Reșița. Vrei să vii cu mine?”. Ea a zis: „Da, dar dormim în camere separate”… Era un om foarte curat. Puteai să mergi pe mâna ei cu ochii închiși. Era o idealistă, uneori chiar naivă, dar avea un suflet bun”, declara Emil Grădinescu într-un interviu pentru Evenimentul Zilei. În ceea ce privește ruptura dintre ei, comentatorul sportiv explica: „Cred că eu am fost de vină. Eu veneam și după tragedia cu prima mea soție, eram confuz, ciudat. Era o perioadă mai ciudată în viața mea. Cred că am dezamăgit-o foarte tare. Da, eu am fost de vină… Îmi tot sună în cap piesele ei, „Cui îi pasă” mai ales. I-aș mai spune și că am visat-o destul de des înainte de a muri și sper că există viața de apoi, pentru că sunt sigur că ea va fi acolo, printre cei buni”. 

Emil Gradinescu ascunde insa in sufletul sau o mare tristete. Comentatorul si-a pierdut prima soție la inceputul anilor 2000! Femeia suferea de o maladie necrutatoare si niciun tratament din lume nu a putut-o vindeca, desi era destul de tanara. 
Sanda Gradinescu era o persoana importanta pe atunci la TVR. Ea ajunsese director adjunct la Serviciul Financiar si a fost cea care l-a adus pe Emil in televiziune. La vremea respectiva, acesta avea vreo 30 de ani, si, initial, a lucrat la departamentul de publicitate pana cand Dumitru Graur, seful sectiei de sport din acea perioada, l-a cooptat in echipa de comentatori.

Miniona solistă Carmen Trandafir - de numai 1.53 metri înălțime - nu este singura din familie care are legături complexe cu muzica. Fratele ei, Răzvan Trandafir, a devenit cunoscut după ce a cântat împreună cu Xenti Runceanu (nepotul Mihaelei Runceanu și fratele Andreei Runceanu din grupul Amadeus) în trupa No Comment. Printre cele mai cunoscute melodii lansate de cei doi cantăreti se numara: „Esti atat de frumoasa” si „La noapte am sa te fur” (...cu confuzia paronimică de rigoare).Acum, Răzvan, care spune că a compus pe gratis imnul naționalei române de fotbal, este profesor de muzică la Liceul româno-finlandez, lucrând în trecut și la International Computer High School of Bucharest.

Carmen și Răzvan au și o soră, Sorina, stabilită de multă vreme, prin căsătorie, în Japonia. „Suntem două suflete într-unul singur de când am apărut pe lumea asta. Eşti “vinovată” de multe întâmplări frumoase din viaţa mea. Ţi-am fost alături cand te-ai căsătorit departe de ţară şi ţi-am botezat fetiţa cu cea mai mare bucurie. Mă enervezi la fel de tare când mă lauzi ca atunci când mă critici. M-ai iertat de fiecare dată atunci când eram bosumflată şi continui şi acum să o faci, ştii că mă alint doar. Zâmbeşti şi îmi spui că o să-mi treaca. Şi îmi trece. Te iubesc şi te iubim foarte tare pentru că eşti atât de bună, atât de calmă, pentru că eşti cea mai dragă soră, fiică, mamă şi soţie. La mulţi ani, Sorina!”, a scris la un moment dat Carmen Trandafir pe Instagram.

Emil Grădinescu (născut pe 8 octombrie 1959, la Focșani) este comentator sportiv la Orange Sport, colaborând și cu Prima Sport. A mai lucrat la TVR, Antena 1 și Eurosport. A câștigat de 5 ori premiul TV Mania acordat celui mai bun comentator sportiv (2001, 2002, 2003, 2009 și 2010). A comentat meciurile României în 2016 la Campionatul European din Franța. După absolvirea Facultății de Cibernetică, Emil Grădinescu s-a angajat la departamentul sportiv al postului public de televiziune, unde a lucrat până în 2008.  Vorbește fluent limbile engleză și maghiară.

A comentat numeroase evenimente sportive importante, dintre care pot fi amintite Campionatele Mondiale de fotbal din 1994, 1998, 2002 și 2006, Campionatele Europene de fotbal din 1992, 1996,2004, 2008, 2012 și 2016, Jocurile Olimpice din 1992, 1996, 2004 și 2012, precum și alte competiții interne și internaționale.. A comentat la TVR peste 50 de meciuri ale echipei naționale de fotbal, iar din iunie 2022 a comenta din nou aceste meciuri la PrimaTV împreună cu Costi Mocanu.

Interesant este că Emil Grădinescu este și el pasionat de muzică, inclusiv la nivel interpretativ. Cântă la tobe și chitară, îi place să asculte muzica jazz-rock. Scriitorul său preferat este Ernest Hemingway, iar cartea sa preferată este „Fiesta”. În domeniul cinematografiei, jurnalistul se declară impresionat de filmul lui Al Pacino Parfum de femeie și îi apreciază pe actorii Mads Mikkelsen si Tom Hardy. Declară că cel mai trăznit lucru pe care l-a făcut până acum a fost pilotarea unui avion.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro