Vești incredibile de la Disneyland, unde show-ul dedicat binecunoscutei povești cu care au crescut generații de copii ,,Albă ca zăpada și cei 7 pitici", este pe cale de a fi anulat.

Motivul este cel pu'in controversat și anume pentru că Albă ca Zăpada, care doarme, nu își poate da consimțământul pentru sărutul prințului. Criticii spun că subminează lecțiile educative despre consimțământ, având în vedere că Prințul o sărută pe Albă ca Zăpada în timp ce ea doarme.

„Un sărut pe care i-l dă fără consimțământul ei, în timp ce ea doarme, nu poate fi o iubire adevărată dacă o singură persoană știe ce se întâmplă”, susțin criticii.

„Nu am stabilit că aceste consimțăminte din filmele Disney reprezintă o problemă majoră? Că învățarea copiilor că sărutul, atunci când nu se poate stabili dacă ambele părți sunt dispuse să se angajeze, nu este în regulă?”

„Este greu de înțeles de ce Disneyland din 2021 ar alege să adauge o scenă cu idei atât de vechi despre ceea ce un bărbat are voie să îi facă unei femei, mai ales având în vedere accentul actual al companiei pe eliminarea scenelor problematice din plimbări precum Jungle Cruise și Splash Mountain”, mai spun aceștia.

În 2018, Kazue Muta, profesor la Universitatea Osaka din Japonia, a susținut că sărutul unei femei adormite poate fi asemănat cu agresiunea sexuală a unei persoane inconștiente.

De asemenea, academiciana, în vârstă de 61 de ani, a ajuns să afirme că poveștile despre Alba ca Zăpada și Frumoasa Adormită „promovează violența sexuală”.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro