Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a făcut mai multe vizite neanunțate în școlile din județul ilfov, mai exact în localitățile: Ciorogârla, Vidra, Sintești, Domnești, Bragadiru, Clinceni.

Ministrul spune că școlile nu sunt pregătite să primească elevii și nu au dotările necesare!

Sorin Cîmpeanu, după vizite: „Sunt probleme de infrastructură cronice”

Câmpeanu susține că nicio școală din județul Ilfov nu are laboratoare de chimie, biologie sau fizică funcționale, după o vizită de lucru.

„Sunt probleme de infrastructură cronice. Eu în această dimineață am fost în foarte multe școli din județul Ilfov: nu am reușit să găsesc în niciuna dintre aceste școli un laborator de chimie, sau unul de biologie, sau unul de fizică funcțional. În niciuna. Deși am început cu Ciorogârla, Vidra, Sintești, Domnești, Bragadiru, Clinceni. Probleme de infrastructura am văzut în foarte multe situații: există un program al Ministerului Educației de consolidare a clădirilor școlare și de extindere a acestora. Motivul pentru care nu am găsit nici un laborator funcțional este acela al suprapopulării anumitor zone”, a declarat joi, 14 mai, Sorin Cîmpeanu, care a anunțat că a făcut o serie de vizite în mai multe școli din județul Ilfov.

Întrebat de ce nu există aceste laboratoare, Cîmpeanu a explicat că trebuie clarificată chestiunea „managementului de sistem”.

„Știiți foarte bine că există o problemă de Management de sistem care din păcate nu este clarificată la nivelul dorit. Va trebui să o clarificăm. Este vorba despre relația dintre Ministerul Educației, inspectoratele școlare, autoritățile locale și școli. Școlile au un anumit regim, descentralizat. Ministerul Educației are posibilități limitate, doar în anumite programe dedicate, de intervenție pe infrastructură. Nu vreau să găsesc o scuză pentru cineva.”, a declarat ministrul Educației.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro