Un clip pentru promovarea vaccinării lansat de Prim Ministrul Florin Cîțu stârnește deja controverse! Filmulețul se dorește a fi unul motivațional, pentru campania de vaccinare împotriva Covid-19. Cu ajutorul lui, Guvernul speră să convingă mai mulți oameni să facă vaccinul. Clipul a fost pus în circulație chiar de Premierul Florin Cîțu.

În clip se promit stadioane pline, concerte, evenimente, cârciumi aglomerate și nunți fericite începând cu 15 mai și pe parcursul verii, în procesul de redeschidere care va începe mâine, Sâmbătă 15 mai.

Elevii de gimnaziu și toți cei care sunt obligați în continuare să facă școala online sunt uitați: în clip apar trăind fericirea “redeschiderii” școlilor în perioada următoare elevii de primară.

Ei merg oricum deja la școală în toate scenariile, indiferent de rata de infectare!

În plus, vaccinarea nu este aprobată pentru această categorie de vârstă.

Edupedu.ro: ,,Astfel, clipul prezintă copii de școală primară care zburdă fericiți pe culoare, respectiv o elevă aparent tot de școală primară ascultând ce îi explică profesoara în clasă. Acești copii vin la școală de la începutul lunii mai, de la sfârșitul vacanței ce s-a întins pe tot parcursul lunii martie. Nu apar deloc, însă, în spot elevii din clasele de gimnaziu și liceu care, cu excepția claselor terminale, trebuie să învețe în continuare online, în localitățile care se află în scenariul galben. Aceștia au fost uitați în acest clip de promovare a vaccinării care susține redeschiderea așa cum au fost trecuți cu vederea și în măsurile extinse de relaxare anunțate joi de președintele Iohannis."

Cuvântul “normalitate” se suprapune imaginilor cu elevi de școală primară, singura secvență din spot care surprinde imagini deja comune cu aglomerări de persoane. Mesajul principal, scris cu majuscule și pulsând la jumătatea clipului: “În curând, pandemia poate fi învinsă. NE VACCINĂM ÎN CONTINUARE!” Urmat de promisiunea vizuală a eliberării din lunile următoare – în economie, divertisment, socializare și consum. Mai puțin în educația rămasă, în bună măsură, online.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro