Ministrul Educației a fost invitat în această seară la ora 19.30 într-o emisiune în direct la Antena 3, unde a făcut câteva anunțuri pentru elevi. Și anume că nu toți vor începe școala fizic. Mai exact, Sorin Câmpeanu a anunțat că 300.000 de elevi nu vor putea merge săptămâna viitoare la școală cu prezența fizică, din 654 de localități!

„Din păcate, 10% din numărul elevilor din România vor fi nevoiți și săptămâna viitoare să rămână în online. Este vorba din de elevii din școlile din 654 de localități, unde rata de infectare este, astăzi, de 1 la mie.

Este vorba de elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a din aceste 654 de localități. Toți ceilalți elevi în număr de peste 2,6 milioane care învață în localități număr de 2527 în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie vor putea merge săptămâna viitoare la școală cu prezența fizică", a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3. 

„Conform ordinului de Ministru comun Educație-Sănătate, toate școlile funcționează săptămâna viitoare după rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente, deci de ziua de astăzi 14 mai, în care avem 654 de localități în care 300.000 de elevi nu vor putea merge săptămâna viitoare la școală cu prezența fizică", a mai explicat Sorin Cîmpeanu.

Reamintesc faptul că, școlile au fost acelea care, grație a unui ordin comun al ministrului Educației și Sănătății au putut să înceapă cu prezența fizică școlile speciale care vreme de multe săptămâni nu au putut să asigure serviciile de logopedie, kinetoterapie și alte servicii imposibil de asigurat în online.

Tot de pe 5 mai s-au putut întoarce la școală elevii înscriși în programul de ore de recuperare și de asemenea, a fost luată decizia posibilității de prezență fizică în școli a claselor terminale fără condiția de înjumătățire a efectivelor", a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

„Singurul lucru care va face diferența săptămâna viitoare, față de săptămâna aceasta este cei peste 100.000 de elevi care vor putea merge la școală, pe baza unei rate de infectare mai scăzute și de posibilitatea de renunțare la obligativitatea purtării măștii de protecție în curtea școlii în spațiile deschise, Ministerul Educației transmițând astăzi solicitarea de a păstra programul orar decalat, pauze decalate care să evităm la de elevii în curtea școli", a mai explicat Sorin Cîmpeanu

Întrebat de moderatoare în direct dacă el consideră că a greșit cu ceva față de elevi, Sorin Câmpeanu a avut o reacție neașteptată, evitând complet răspunsul!

Ministrul Educației nu a admis și nici nu a negat, menționând însă că recuperarea pierderilor din educație nu se poate face complet, însă au trecut prin aceeași situație peste 1 miliard de copii din întreaga lume.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro