Consiliului Național al Elevilor a dat publicității cifrele unui sondaj proaspăt, efectuat pe circa 3334 elevi. Dintre acesția, peste jumătate, adică 2459 elevi nu erau vaccinați.

Potrivit documentului CNE, profesorii NU au pus accentul pe informarea elevilor cu privire la importanța vaccinării împotriva Covid 19:

“În ceea ce privește existența unor discuții referitoare la vaccinare în cadrul orelor de curs, aproape jumătate dintre elevi (42.2%) afirmă că nu au existat astfel de conversații în mediul școlar, în timp ce 36.3% transmit faptul că au luat parte la astfel de discuții. În aceeași notă, 21.5% spun că nu știu de existența unor astfel de discuții”, potrivit documentului.

Din totalul respondenților, majoritatea acestora (52,5%) sunt de părere că, într-o oarecare măsură, COVID-19 îi poate pune în pericol pe ei și pe cei din jurul lor, 33,8% cred că acest virus reprezintă cu adevărat un pericol, în timp ce un procent de 13,7% nu consideră acest virus ca fiind periculos. Majoritatea respondenților (75,3%) au spus că nu au fost vaccinați, în timp ce doar 24,7% au fost imunizați. Din totalul elevilor care nu au fost imunizați până la data completării chestionarului, majoritatea acestora (67.1%) afirmă că au îngrijorări referitoare la serurile administrate, în timp ce restul respondenților (32.9%) nu sunt îngrijorați cu privire la vaccinurile antiCOVID-19.

Elevii au menționat ,,profesorii" ca fiind una dintre principalele surse de informare despre vaccinul împotriva Covid 19:
  • Platformele de social-media;
  • Site-uri web, printre care și cele ale OMS;
  • Prieteni;
  • Familie;
  • Cadre medicale;
  • Profesorii
  • Documentare.
Consiliul Național al Elevilor încurajează și îndeamnă elevii, profesorii și părinții să se vaccineze în număr cât mai mare, astfel încât revenirea la normalitatea de dinainte de pandemie să aibă loc începând cu anul școlar viitor, iar școala să devină un mediu sigur pentru întreaga comunitate”, potrivit documentului.

CNE are și câteva propuneri:

“Informarea constantă, sistematică, a elevilor, profesorilor și părinților referitoare la beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, prin metode atractive și ușor de înțeles. De cele mai multe ori, informațiile contrafăcute circulă foarte rapid, prin felurite forme ce atrag publicul prin modul de expunere, iar informația adevărată, atestată din punct de vedere științific, este comunicată într-un mod rigid sau chiar deficitar în relația cu elevii.

De aceea, este necesar ca eficacitatea vaccinului, beneficiile acestuia, demontarea celor mai constante informații false, dar și alte detalii de ordin tehnic în ceea ce privește vaccinul să fie comunicate de persoane avizate în domeniu (medici, asistenți medicali etc.), într-un mod ușor de înțeles, ținând cont de particularitățile de vârstă ale elevilor.

Accesibilizarea procesului de vaccinare, prin dotarea unităților de învățământ cu doze de vaccin împotriva COVID-19 și prin detașarea personalului medical în cabinetele școlare, astfel încât elevii să se poată vaccina chiar în școală, fără să fie nevoie de o programare la un alt centru din județ.

Utilizarea canalelor de comunicare frecventate de elevi (precum rețelele de socializare) pentru a populariza atât importanța vaccinării, cât și date științifice despre aceasta, explicate într-un mod succint, atractiv pentru elevi și tineri”

Citește și:

MINISTRUL MUNCII Raluca Turcan, un NOU mesaj pentru profesorii care doresc să facă ,,punte" la 1 iunie
MINISTRUL EDUCAȚIEI a umilit azi învățătoarele, insinuând că sunt depășite: ,,Din păcate, nu reușesc să înțeleagă că lumea se schimbă."
ANUNȚ MINISTERUL EDUCAȚIEI: Cum va decurge NOUL an școlar! Lista schimbărilor
MINISTRUL EDUCAȚIEI: Orele remediale, în tabere de vară!
Fostul Ministru al Educației, îndemn obraznic pentru Profesori: ,,Să facă o recuperare psihopupu."

OFICIAL: Raluca Turcan despre ,,puntea" dintre week-end și 1 iunie, zi liberă pentru elevi și profesori

OFICIAL: Cum se va proceda în privința banchetelor de final de an și care este sugestia de organizare primită din partea autorităților!
Profesorii au câştigat în instanţă majorarea salariilor, cu sume de până la câteva mii de lei!

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro