Directorul de la Colegiul Național Emanuil Gojdu din Oradea a aflat Vineri la ora 13.00 că a fost demis din funcție, doar pentru că a decis împreună cu elevii și părinții, ca o zi pe săptămână să se facă școala online, chiar dacă se află în scenariul verde. Elevii și profesorii Colegiului Național Emanuil Gojdu din Oradea au protestat luni în curtea școlii și în clase față de decizia Inspectoratului Școlar Județean Bihor de a-l demite pe directorul colegiului.

Directorul demis, Florian Nicoară, a declarat pentru Edupedu.ro. “Nu mă țin cu dinții de funcție, dar eu sunt cârpa unui inspector general”, a spus acesta.

Inspectorul școlar general Virgil Blage, cel care semnează decizia de demitere, a declarat pentru Edupedu.ro că directorul “nu a fost dat afară, ci demis”, iar mortivul este acela că Directorul a încălcat legea când a decis, prin Consiliul de Administrație al școlii, ca elevii să facă școală online o zi pe săptămână.

Colegiul Emanuil Gojdu din Oradea este una dintre cele mai bune școli din oraș. Directorul colegiului, este un reputat profesor de matematică, Florin Nicoară, membru PNL, demis acum prin decizia inspectoratului școlar și inspectorul general școlar, Virgil Blage, profesor de economie, și el membru PNL.

Pentru susținerea directorului demis, aproape 500 de elevi din cei aproape 1.200, din clase gimnaziale şi de liceu, alături de mai mulţi profesori au protestat luni în curtea şcolii.

Sursa foto: InfoOradea.ro

Citește și:

MINISTRUL MUNCII Raluca Turcan, un NOU mesaj pentru profesorii care doresc să facă ,,punte" la 1 iunie
MINISTRUL EDUCAȚIEI a umilit azi învățătoarele, insinuând că sunt depășite: ,,Din păcate, nu reușesc să înțeleagă că lumea se schimbă."
ANUNȚ MINISTERUL EDUCAȚIEI: Cum va decurge NOUL an școlar! Lista schimbărilor
MINISTRUL EDUCAȚIEI: Orele remediale, în tabere de vară!
Fostul Ministru al Educației, îndemn obraznic pentru Profesori: ,,Să facă o recuperare psihopupu."

OFICIAL: Raluca Turcan despre ,,puntea" dintre week-end și 1 iunie, zi liberă pentru elevi și profesori

OFICIAL: Cum se va proceda în privința banchetelor de final de an și care este sugestia de organizare primită din partea autorităților!
Profesorii au câştigat în instanţă majorarea salariilor, cu sume de până la câteva mii de lei!
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro