ANMF susține că profesorii și elevii ar trebui vaccinați obligatoriu împotriva Covid 19, alături de alte categorii profesionale, pentru a controla răspândirea virusului și a stopa pandemia.

ANMF a publicat un comunicat în care susține că este indispensabil ca vaccinurile anti-COVID-19 să devină obligatorii pentru numeroase profesii şi ca adolescenţii şi copiii să fie vaccinaţi împotriva acestei maladii, deoarece astfel de măsuri reprezintă singura modalitate pentru a atinge „o imunitate colectivă suficientă pentru a controla pandemia”, informează AFP.

„Măsurile individuale (gesturi-barieră) şi colective (interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, carantină) sunt incapabile să controleze pe termen lung” durata epidemiei de COVID-19, care este „de temut, în special din punct de vedere social”, au argumentat membrii Academiei Naţionale de Medicină din Franţa.

„Dinamismul campaniei de vaccinare se va lovi de obstacolul format din cei care ezită şi cei care se opun vaccinării”, două categorii estimate fiecare la 15% din populaţia Franţei, a adăugat instituţia.

Astfel, va fi „extrem de dificil să se obţină înainte de sfârşitul verii o rată de acoperire vaccinală care să asigure o imunitate colectivă suficientă pentru a controla epidemia, adică 90% din populaţia adultă şi 80% din populaţia totală (care include şi minori)”, au estimat membrii acestei instituţii cu rol consultativ, care se pronunţă în chestiuni de sănătate publică şi de etică medicală.

Considerând că „o astfel de obligativitate nu va putea fi instaurată decât într-o manieră progresivă”, academia recomandă ca vaccinarea să devină mai întâi „exigibilă” pentru o serie întreagă de categorii profesionale, începând cu profesiile esenţiale (profesori, angajaţi din sănătate, poliţişti şi funcţionari publici, angajaţi ai serviciilor de aprovizionare cu alimente, apă, energie, bani în numerar şi materiale informatice).

Academia consideră că această obligativitate va trebui să fie aplicată şi pentru „activităţile profesionale care implică un contact cu publicul” (magazine, restaurante, hoteluri, stabilimente culturale şi sportive), „în prealabil tuturor activităţilor ce implică deplasări sau reuniuni” (călătorii internaţionale, cure termale, evenimente asociative), studenţilor „înainte de deschiderea anului universitar 2021” şi donatorilor de sânge.

Citește și:

MINISTRUL MUNCII Raluca Turcan, un NOU mesaj pentru profesorii care doresc să facă ,,punte" la 1 iunie
MINISTRUL EDUCAȚIEI a umilit azi învățătoarele, insinuând că sunt depășite: ,,Din păcate, nu reușesc să înțeleagă că lumea se schimbă."
ANUNȚ MINISTERUL EDUCAȚIEI: Cum va decurge NOUL an școlar! Lista schimbărilor
MINISTRUL EDUCAȚIEI: Orele remediale, în tabere de vară!
Fostul Ministru al Educației, îndemn obraznic pentru Profesori: ,,Să facă o recuperare psihopupu."

OFICIAL: Raluca Turcan despre ,,puntea" dintre week-end și 1 iunie, zi liberă pentru elevi și profesori

OFICIAL: Cum se va proceda în privința banchetelor de final de an și care este sugestia de organizare primită din partea autorităților!
Profesorii au câştigat în instanţă majorarea salariilor, cu sume de până la câteva mii de lei!
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro