178 de cadre didactice au fost ,,luate la bani mărunți" astăzi de Inspectoratul școlar, după ce, din considerente medicale, nu s-au prezentat la școală ci au predat online, chiar dacă elevii au putut participa la ore.

Profesorii au invocat motive medicale, dar Inspectoratul nu s-a mulțumit până nu a verificat toate documentele care atestă problemele acestora de sănătate.

Marin Popescu, Inspector general la Inspectoratul școlar din Timiș a cerut verificarea documentelor medicale a 178 de cadre didactice care au rămas să predea online, deşi elevii au revenit la activitatea directă, în clase, scrie Agerpres.

„Sunt unităţi de învăţământ care au una – două zile pe săptămână în care se predă online. IŞJ şi eu nu contestăm deciziile celor în cauză sau documentele puse la dispoziţie, dar am vrut să ne asigurăm de faptul că situaţia este reală. Am solicitat statistica şi copiile de pe documentele medicale, pentru a verifica dacă se încadrează în ceea ce înseamnă Ordinul comun al Ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei, un document de la Medicina muncii sau de la medicul curant”, a afirmat Marin Popescu, într-o conferinţă de presă.

Deși spune că nu contestă probleme de sănătate ale profesorilor care nu doresc sa vină la clasă ci să predea online, Inspectorul general preferă să facă un control drastic!

„Sunt convins că sunt colegi care au probleme de sănătate, afecţiuni cronice, dar vreau să mă asigur că toţi cei 178 de profesori din judeţ, dintre care 140 din Timişoara care predau încă online, respectă legislaţia şi să vedem ce soluţii putem găsi. Dacă aceste lucruri persistă şi vor continua şi anul viitor şcolar, lucrurile nu sunt în regulă. Una dintre soluţii este ca acolo unde profesorul doreşte să-şi ia concediu medical, să aducem în loc un alt profesor pe care să-l plătim cu ora”, a detaliat şeful IŞJ Timiş.

Printre disciplinele de la care lipsesc aceşti profesori se numără Limba română, Matematica, Istoria, TIC sau Economia.

În total, 52 de şcoli din judeţ, din cele 591, desfăşoară ore online, deşi în majoritatea cazurilor este scenariu verde.

Citește și:

MINISTRUL MUNCII Raluca Turcan, un NOU mesaj pentru profesorii care doresc să facă ,,punte" la 1 iunie
MINISTRUL EDUCAȚIEI a umilit azi învățătoarele, insinuând că sunt depășite: ,,Din păcate, nu reușesc să înțeleagă că lumea se schimbă."
ANUNȚ MINISTERUL EDUCAȚIEI: Cum va decurge NOUL an școlar! Lista schimbărilor
MINISTRUL EDUCAȚIEI: Orele remediale, în tabere de vară!
Fostul Ministru al Educației, îndemn obraznic pentru Profesori: ,,Să facă o recuperare psihopupu."

OFICIAL: Raluca Turcan despre ,,puntea" dintre week-end și 1 iunie, zi liberă pentru elevi și profesori

OFICIAL: Cum se va proceda în privința banchetelor de final de an și care este sugestia de organizare primită din partea autorităților!
Profesorii au câştigat în instanţă majorarea salariilor, cu sume de până la câteva mii de lei!
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro