Schimbările sunt datorate perioadei concediilor, care a produs aglomerări majore la punctele pentru eliberarea pașapoartelor.

Programările pentru obținerea pașapoartelor se fac de astăzi doar on-line și nu prin telefon sau pe e-mail. Prezentarea cetățenilor la ghișeu mai devreme de ora programării nu determină preluarea cererilor în avans, precizează cei de la MAI.

Persoanele interesate de pașapoarte trebuie să completeze formularul on-line de pe platforma www.epasapoarte.ro, anunță Direcția Generală de Pașapoarte.

Termenul pentru eliberarea pașapoartelor

„În cazul persoanelor care optează pentru ridicarea pașaportului simplu electronic sau a pașaportului simplu electronic cu menționarea statului de domiciliu de la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte, în prezent, structurile de pașapoarte depun eforturi majore pentru ca aceste documente de călătorie să se elibereze în termen de 5 zile lucrătoare (acest termen poate varia până la cel mult 10 zile lucrătoare, în funcție de volumul cererilor aflate în curs de soluționare). Statusul cererii de emitere a paşaportului simplu electronic poate fi verificat în timp real, accesând link-ul disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro”, mai precizează MAI.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro