Ministrul Educației a reluat demersul său pentru extinderea perioadei anului școlar și scurtarea vacanței de vară.

Sorin Cîmpeanu a anunțat Miercuri seară la un post de televiziune faptul că depune toate eforturile pentru ca acest lucru să se concretizeze curând: ,,Voi susține cu toate argumentele posibile nevoia de extindere a perioadei de cursuri începând cu septembrie 2022".

Practic, începând cu anul școlar de anul viitor, 2022- 2023, elevii și profesorii vor merge mai mult timp la școală și vor petrece mai puțin timp în vacanțe, potrivit declarației Ministrului Educației, de la postul B1TV.

Sorin Cîmpeanu a declarat: “În structura anului școlar, am spus că nu modificăm, din nevoia de predictibilitate, structura anului școlar 2021-2022, însă voi susține cu toate argumentele posibile nevoia de extindere a perioadei de cursuri începând cu septembrie 2022, deci cu anul următor.

Cu speranța că aceste argumente vor fi înțelese, se va înțelege că sunt în favoarea elevilor, chiar dacă nu sunt în favoarea tuturor, și nu vreau să dau exemple sub sintagma tuturor – la Ministerul Educației ne interesează educația, ne interesează elevii. Și, în speranța că vor fi acceptate, ele vor fi anunțate din timp și vor presupune și o schimbare, mai mică sau mai mare, în structura anului școlar – repet, nu 2021-2022, dar foarte posibil 2022-2023.”

Posibilitatea extinderii anului școlar începând cu anul 2022 fusese menționată de Sorin Cîmpeanu și acum o săptămână și jumătate, într-un interviu acordat Digi 24.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro