La peste 10.000 de kilometri de Bucureşti se află una din cele mai importante realizări ale exilului românesc. La jumătatea distanţei dintre Toronto şi Cascada Niagara se află Câmpul Românesc din Hamilton, întins pe o suprafaţă de 50 de acri. Câmpul Românesc mai este cunoscut şi ca Mica Românie a lui Nicăpetre sau Muzeul în aer liber Nicăpetre . Aici Nicăpetre a sculptat pe Mihai Eminescu Nae Ionescu. Aron Cotruş Mircea Eliade, Horia Vintilă, Horia Stamatu, George Donev, Vasile Posteucă. Nicăpetre, plecat prea devreme dintre noi, isi dorea sa imortalizeze si alti oameni valorosi ai spiritualitati românesti .

Grupul cultural de la Observatorul, a cărui membru fondator a fot Nicăpetre este onorat să-si tina o parte din manfestările culturale in acest loc minunat. Attched găsiti câteva imagini ale intâlnirilor culturale organizate de grupul de la Observatorul la Câmpul Românesc de la Hamilton.

Conditile actuale nu permit manifestări culturale de amploare cu care eram obsnuiti , in aceasta perioadă, la Câmpul Românesc. Ne dorim ca in curand să putem sa ne bucurăm iarăsi si de participarea unor valorosi creatori de frumos ( artă si cultură ) a românilor de petutindeni.

Sănătate si numai bine vă dorim !

Material realizat de Observatorul din Toronto, partener Comentator.ro

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro