Ministrul Educației a anunțat acum câteva ore la un post de televiziune faptul că școala va fi deschisă fizic pentru toți elevii. Întrebat despre posibila creștere a cazurilor de infectare, având în vedere noua tulpină Delta, cu putere mare de răspândire, Sorin Cîmpeanu a răspuns că are dreptul să creadă că nu va fi chiar așa. Dar că, dacă se va ajunge la necesitatea unor măsuri drastice, acestea se vor lua atunci.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a precizat că școala va începe online pentru cazurile speciale și că în acestea situații sistemul e obligat să asigure copiilor care stau acasă accesul la educație.

„Cu prezenţă fizică. Asta este decizia la acest moment.

Suntem obligaţi, însă, să luăm în calcul, posibilitatea de rezervă, în cazul total nedorit,
o situaţie în care eu personal am dreptul să nu cred, având în vedere că în şcoli se respectă regulile mai riguros decât în multe alte medii, având în vedere procentul celor vaccinaţi, având în vedere respectarea regulilor, am dreptul să cred că vom începe şcoala cu prezenţă fizică, fără niciun fel de scenarii.

Elevii care au contraindicaţii medicale sau care prezintă simptome, vor sta în continuare acasă, şcoala fiind obligată, în continuare, să le asigure accesul la procesul de învăţare în sistem online.

Dar pentru toţi ceilalţi elevi, şcoală cu prezenţă fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, la Digi24.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro