Premierul României Florin Cîțu a anunțat ce se va întâmpla cu creșterile salariale promise cadrelor didactice. Acesta a declarat:

„Toate ţările îşi doresc creştere economică mai mare. O economie cu o creştere economică mai mare înseamnă companii cu investiţii mai mari, locuri de muncă, venituri la bugetul de stat mai mari. Cu cât creşte economia mai rapid poţi să împarţi mai mult. Aceste cifre sunt oficiale. Oamenii să înţeleagă că această mecanică a creșterii economice poate fi păstrată dacă investim. Aş vrea ca banii să se ducă în investiţii, în locuri de muncă, nu pe criterii politice”, a declarat premierul Florin Cîţu, la TVR1.

Astfel, Premierul Florin Cîţu a declarat recent că salariile profesorilor nu vor creşte în acest an pe motiv că „sunt îngheţate salariile din sectorul public”.

De asemenea, şeful Executivului a dat de înţeles că România a „suferit o criză uriaşă” pe fondul pandemiei de COVID-19 şi că există o ţintă de reducere a deficitului bugetar, agreată cu Comisia Europeană.

pantofi piele ecologica bej aresia 10821Începe școala cu pantofi noi. Cele mai noi modele de Pantofi de damă AICI!

Reacția profesorilor nu a întârziat să apară!

Cadrele didactice ameninţă cu proteste înainte de începerea noului an şcolar. Președintele Federației Spiru Haret a explicat care sunt nemulţumirile dascălilor.

„Vorbim de un grad foarte mare de nemulțumire, de partea nu numai a cadrelor didactice, a întregului personal care lucrează în învățământul românesc (…) care află cu stupefacție că în condițiile în care domnul prim-minitru ne declara foarte senin că avem una dintre cele mai zdrobitoare creșteri economice și că ar trebui să simțim câte lucruri bune s-au întâmplat pentru noi în această perioada.

Colegii noștri, noi, resimțim cu toții și un al tip de creșteri: creșterea facturilor la utilități, energie electrică, gaz, carburanți. Toate acestea refrecandu-se în nivelul de trăi al colegilor noștri.

Ar trebui să-și aducă aminte că salariile cadrelor didactice trebuiau majorate conform Legii Salarizării cu încă două tranșe. Salariile sunt stopate, înghețate, suntem la coadă salarizării și îmi spui cu seninătate că trebuie să mai aștept. Până când?

🏫Back to school pe Litera.ro (25-29 august 2021): Super reduceri, preturi de la 1.98 lei si ghiozdan echipat CADOU*
back school litera


Nu se înțelege că investiția în resursă umană este cea mai importantă, vrei calitate – investești în oameni? Cu vorbe nu mai putem rezolva nimic.

Am creștere economica de 13% dar au crescut toate prețurile pe utilități iar salariile au stagnat?

Care e starea de bine pentru populație?”,

a declarat preşedintele Federației Spiru Haret la Antena 3.

ferratumbank.ro%20

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro