Tudor Chirilă este un artist cunoscut pentru opiniile sale sincere. Dacă la început a fost un susținător al actualei puteri acum postările sale transmit dezamăgire și dezgust, dar au rămas la fel de sincere. Chirilă nu a trecut baricada la PSD, dar critică tot mai dur și cu argumente PNL, USR PLUS şi, mai nou, pe preşedintele Klaus Iohannis.

Ariana Dudună, președinta Asociației Elevilor din Constanța și Cristina Micolaiciuc, elevă în Baia Mare au dezbătut, în studioul Europa FM, problemele din Educație, la emisiunea Piața Victoriei, moderată de Adriana Nedelea. Tudor Chirilă a fost invitatul Adrianei Nedelea.

“Vedem o decădere constantă a actului educațional,a interesului pentru educație, a măsurilor luate pentru combaterea abandonului școlar și am mers în Piața Victoriei pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la aceste probleme. Am prezentat și o serie de măsuri, pe care le considerăm necesare, trei au fost principale: asigurarea unei mese calde pentru elevi, asigurarea unor programe de ore remediale și asigurarea unor reparații capitale pentru unitățile de învățâmânt de la bugetul de stat”, a explicat Ariana Dudună.

Tudor Chirilă: „Unde sunt postacii care se dădeau de ceasul morţii?”

Școala e paralelă cu viața, crede Tudor Chirilă: “La sfârșitul școlii nu au competențe pentru a face alegeri în cunnoștință de cauză, alegeri profesionale, alegeri de viață, nu sunt învățați să gândească, nu li se permite să dialogheze, nu există toleranța pentru cel rămas în urmă, dimpotrivă, sunt invitați la meditații nefiscalizate”.

Tudor Chirilă: „Cîţu, Orban şi guvernul sunt nişte mincinoşi!”
Care ar fi soluția, în opinia lui Tudor Chirilă. 

Tudor Chirilă: “Depolitizarea Educației presupune ca educația să iasă din logica mandatelor pe 4 ani. Eu cred că există specialiști în educație în România, cred că există oameni competenți, care nu fac parte din partide și care ar putea să primească pe mână educația pentru un mandat de 30 de ani. Ei ar trebui să se prezinte în fața partidelor politice cu o viziune croită pe particularitățile modelului nostru cultural. O viziune pe termen lung, aprobată de toate partidele, care ar trebui să-și ia mâna de pe educație ar trebui să fie implementată.”

Tudor Chirilă a comentat la Europa FM și Programul România Educată, potrivit Romania TV, despre care crede că este doar un proiect de imagine: “Este un proiect de imagine, în două mandate de președinte, Iohannis va lăsa educația așa cum a găsit-o, este doar un proiect de imagine la fel ca bicepsul în care se înfige seringa și el e Robocop, îi place chestia asta, pe nervii părinților, pe sensibilitatea copiilor, hai să ne uităm la abandonul școlar, hai să ne uităm la toți părinții care au plecat din țară, hai să ne uităm la numărul de copii care au fost lăsați pe mâna unor bunici care poate nu sunt neapărat educați, hai să ne uităm ce se întâmplă în familiile cu abuzuri.”



Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro