Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a vorbit despre școala online și influența sa asupra educației copiilor, afirmând că acest sistem nu poate funcţiona şi s-ar putea ca nici anul viitor să nu avem şcoală pentru că nu avem garanţia că pandemia se termină la anul.

"Dacă opresc educația complet pentru al doilea an, s-ar putea nici anul viitor să nu avem școală, pentru că nimeni nu are garanția că pandemia se termină anul viitor", a răspuns Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, la o întrebare despre deschiderea școlilor în format fizic pentru toți elevii, potrivit Antena 3.

Acesta a declarat la conferința Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) că dacă elevii ar fi fost lăsați din nou să facă școală online și ar fi stat acasă, aceștia ar fi fost, de fapt, cu prietenii sau în alte locuri aglomerate: pe stradă sau la mall.

"Dacă mergem pe risc zero să stea copilul acasă eu nu vă garantez că va sta acasă”, a mai precizat Raed Arafat.

"Apelul UNICEF și apelul tuturor este: primul lucru pe care-l deschizi sunt școlile și ultimul lucru care-l închizi sunt școlile. Și acesta are un motiv de lungă durată, nu de moment.Advertisement

Dacă continuam, pentru că am trecut printr-o perioadă în care școlile au fost închise, școlile au fost pe online, copiii ba făceau, ba nu făceau, în online, dacă mai trece încă un an, și fără pregătire, și fără școală, și cu soluții care putem să le evităm până la o limită – că risc zero am zis că nu există, întotdeauna asumăm unele riscuri – dacă mergem pe risc zero să stea copilul acasă eu nu vă garantez că va sta acasă, s-ar putea să fie pe stradă, cu colegii lui, cu prietenii lui, să fie la mall, să fie în altă parte, dar nu în școală."

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro