A avut loc cea de-a 73-a ediție a premiilor Primetime Emmy, care echivalează cu premiile Oscar, în industria televiziunii. Serialul ,,The Crown” este marele câștigător al  Premiilor Emmy 2021! 

Ediția din acest an s-a desfășurat la Los Angeles.

Povestea „Queen's Gambit”a fost de asemenea premiată cu mare fast. Iar „Ted Lasso” a luat premiul pentru cel mai bun serial de comedie.

Netflix a câştigat pentru prima dată la categoriile „cel mai bun serial-dramă” şi „cea mai bună miniserie sau antologie”. A și primit cele mai multe nominalizări între reţele – 29.

„The Crown” a primit şapte trofee, inclusiv al categoriei „serial-drmă”, „Ted Lasso” (Apple TV Plus), patru, iar „Hacks” (HBO Max) şi „Mare of Easttown” (HBO), au câştigat câte trei.

The Crown”, „Ted Lasso” şi „Mare of Easttown” au câştigat 10 dintre cele 12 premii acordate pentru interpretare. „The Queen’s Gambit” a obţinut două premii, inclusiv pentru cea mai bună miniserie, iar Hulu a făcut istorie cu cele mai multe ratări ale unei reţele.

Premiile Emmy 2021. După ce a primit 21 de nominalizări, era de aşteptat ca „The Handmaid’s Tale” să câştige măcar două categorii, însă drama distopică a pierdut toate premiile la care concura, stabilind recordul ca serial cu cele mai multe ratări într-un singur an, depăşind „Mad Man” (AMC) care, în 2012, din 17 selecţii nu a reuşit nicio victorie.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro