Situație tensionată la Afumați, unde Vineri s-a anunțat închiderea școlilor. Astăzi un nou anunț venit din partea prefectului județului Ilfov Daniel Tudorel Zamfir a pus elevii și părinții pe jar: elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Afumați, ai Școlii Primare nr. 2 Afumați şi cei ai Școlii Primare nr. 3 Afumați vor reveni de Marţi la cursuri faţă în faţă!

„A fost o eroare de interpretare a legislaţiei”, a spus prefectul de Ilfov după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis duminică să închidă școlile din Afumaţi, după ce rata de infectare a depășit duminică 6 cazuri la mia de locuitori, potrivit Romania TV.

,,Decizia de închidere a școlilor în Afumaţi este o încălcare flagrantă a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

„Singurul act care reglementează funcționarea școlilor este acesta. Ordinul comun a făcut obiectul unei hotărâri CNSU, care este superior comisiilor județene pentru situații de urgență.

Vineri, 13 localități au depășit rata de 6 la mia de locuitori. Doar acestea 13 au bază legală pentru funcționarea în online în această săptămână. Orice altă localitate inclusă e o invenție neavenită a autorităților locale, o încălcare a ordinului comun.

Nu ne jucăm cu copiii, închide școala, deschide școala. Am luat legătura cu autoritățile ISJ Ilfov le-am cerut să remedieze rapid situația.

Am cerut tuturor inspectorilor să citească atent ordinul și să îl aplice, să nu se mai inventeze decizii pe lângă cadrul legal. Ziua de vineri este singura zi de referință”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro