Toate aceste modificări anunțate chiar de Florin Cîțu sunt discutate chiar în aceste momente într-o ședință a Comitetului de Urgență. Apoi urmează ședința de Guvern. Ulterior vor fi anunțate public noile reglementări. Iată pe surse ce măsuri vor fi anunțate:

* fără certificat verde pentru copiii până în 12 ani

* carantina de noapte în weekend se aplică de la incidența de 6 la mie. Carantina de noapte înseamnă că oamenii nu au voie să iasă din casă între orele 20.00 și 5.00 decât pentru câteva motive întemeiate, iar comercianții și restaurantele se închid la ora 18.00. Astfel, carantina de noapte vineri, sâmbătă și duminică se va institui în localitățile în care rata de infectare este între 6 și 7,5 la mie și va fi ridicată când aceasta scade sub 5,5 la mie, au declarat sursele citate de G4media

* accesul la restaurantele din malluri doar cu certificatul verde când rata de infectare trece de 3 la mie. Accesul în centrele comerciale nu este condiționat când rata de infectare depășește 3 la mie, însă accesul în restaurantele din malluri va fi făcut pe baza certificatului verde, iar zona va trebui delimitată

* persoanele vaccinate nu se vor supune restricțiilor

Premierul: „Nu închidem economia. Avem certificatul verde care permite activităţilor economice să rămână deschise în condiţii de siguranţă. Asta înseamnă că persoanele care merg acolo sunt persoane vaccinate, au trecut prin boală sau s-au testat.

Şi în mall-uri vom pune la food court ca zona să fie izolată ca să poţi să intri cu certificatul verde. Să rămână deschise, dar cu certificatul verde.

Acolo unde se ajunge la 6 la mie şi se face carantinare pe timp de noapte, voi permite ca cei care au certificat de vaccinare să poată să se plimbe, să iasă liberi dacă doresc”, a explicat Florin Cîţu.

Rămâne de văzut dacă toate aceste măsuri discutate vor rămâne valabile în urma ședinței care se dăsfășoară în aceste momente.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro