Un avion românesc s-a prăbușit lângă Milano. Sunt în acest moment 8 persoane confirmate ca fiind decedate, printre care și un copil. Printre victimele care și-au pierdut viața este și pilotul, tot de naționalitate română. Avionul era înmatriculat cu numere româneşti.


Martorii spun că au văzut o minge de foc, care ar fi intrat într-o clădire din San Donato Milanese. Clădirea pe care a picat avionul era părăsită și din fericire nu s-au înregistrat victime de la sol.

Avionul decolase din Italia - Linate cu destinația Olbia. Potrivit Antena 3, autorităţile de la noi încă nu au fost informate despre acest accident.

UPDATE. Autoritățile române au emis un comunicat:

"Am fost informaţi despre producerea unui accident de aviaţie produs cu aeronavă înmatriculată YR-PDV. Având în vedere că tragicul accident s-a produs în Italia, evenimentul va fi investigat de către Autorităţile din Italia.

România, prin AIAS, va desemna un reprezentant acreditat pentru această investigaţie (în conformitate cu R (UE) 996/2010)", a declarat Adrian Cojoc, directorul ROMATSA.

UPDATE: Se pare că victima este unul dintre cei mai bogați români. Este vorba despre nimeni altul decât Dan Petrescu. El era considerat, de cei mai mulți actori din real estate, cel mai mare investitor din piață, relatează Ziarul Financiar. Dan Petrescu avea 68 de ani. El a venit din Germania după Revoluție și a fost unul dintre primii parteneri de afaceri din România ai lui Ion Țiriac.

Dan Petrescu controla suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile erau în 2010 cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă și hipermarketurile Real și alte galerii comerciale.

Autorităţile italiene sunt la faţa locului, se ridică probe de acolo, iar criminaliştii încearcă să identifice victimele.

 

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro