Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu aanunțat că în funcție de deciziile ce se vor lua în cadrul întâlnirii de astăzi de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, este foarte probabilă închiderea tuturor şcolilor din România! 

Măsura ar urma să intre în vigoare de Luni, pentru aproximativ 3 săptămâni.

„În situația în care se suspendă și alte activități, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru edupedu.ro, cu două ore înainte de ședința care are loc la Palatul Cotroceni la ora 17:30.

Ministrul Educației a fost întrebat dacă se va lua astăzi decizia de închidere a tuturor școlilor și trecerea elevilor în online, iar răspunsul său a fost că „toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm!”.

În acest moment are loc întâlnirea dintre Președintele României Klaus Iohannis, premierul interimar Florin Cîțu, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol. Aceștia participă la ședința de la ora 17:30.

După încheierea ședinței ne vor fi comunicate hotărârile luate, inclusiv în privința școlii.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro