Specialiștii trag un semnal de alarmă în legătură cu una dintre cele mai iubite legume din România: fasolea.Utilizată în rețete diverse, este una dintre favoritele românilor.  

Institutului Național de Statistică a anunțat însă că producția de fasole din România s-a înjumătățit. Deși acum 10 ani se cultivau 21 de milioane, în prezent mulți fermierii au renunțat la această afacere pentru că nu au reușit să acopere costurile cu investiția, nu au avut parte de ajutor de la stat și nici resursă umană.

În schimb, piața este invadată de fasole din import, din Canada, Egipt sau Etiopia.

Fasolea este plină de fibre, proteine ​​și carbohidrați sănătoși și este practic o masă în sine.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro