Peste 75% dintre profesori nu vor să-i supravegheze pe elevi în timpul efectuării testelor din salivă. Cu toate acestea, Ministerul Educației precizează că în săptămâna 15 – 19 noiembrie 2021 școlile vor funcționa cu prezență fizică în peste 71,8% dintre structurile unităților de învățământ.

Anunțul a fost făcut Vineri de Ministerul Educaţiei care a comunicat că peste 12.800 de unităţi de învăţământ preuniversitar, reprezentând 71,86%, vor avea activitate faţă în faţă în săptămâna 15-19 noiembrie. Alte aproape 5.000 de școli (27,8%) vor face cursuri online, având rata de vaccinare a profesorilor mai mică de 60%.

– Număr unităţi cu activitate faţă în faţă: 12.882 (71,86%);
– Număr unităţi de învăţământ integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%: 4.983 (27,8%);
– Număr unităţi cu activitatea integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unităţii şi aprobare ISJ/ISMB): 55 (0,31%);
– Număr unităţi de învăţământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puţin 50% din nr. de clase suspendate): 6 (0,03%);
– Număr unităţi de învăţământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (anchetă DSP, hotărâre CJSU): 0.

Lista unităţilor de învăţământ (cu personalitate juridică şi structuri arondate), incluzând ratele aferente de vaccinare ale personalului, va fi disponibilă integral, pe edu.ro„ a precizat sursa citată.

lista scoli de luni

Educația se află într-un impas legat de aplicarea testelor Covid în școli. Sondajul făcut de Federaţia „Spiru Haret” arată că: Peste 75% dintre repondenţi Nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-şi administrează testele de salivă pentru depistarea COVID-19, precizează România TV.

Peste trei sferturi dintre angajaţii din învăţământ care au participat la un sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” au declarat că nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce îşi administrează testele de salivă pentru depistarea COVID-19.

Testarea elevilor cu teste antigenice rapide din salivă se va realiza în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii, a stabilit Ministerul Sănătăţii. Testarea se va efectua în sala de clasă/grupă, de către cadrul medical/persoanele desemnate din cadrul unității de învățământ, la începutul orelor de program. Elevii testați pozitiv vor fi retestați de DSP cu teste PCR.

,,Testarea se va efectua în sala de clasă/grupă, de către cadrul medical/persoanele desemnate din cadrul unității de învățământ, la începutul orelor de program. Testarea propriu-zisă este simplă și ușor de executat, fără a necesita cunoștințe medicale de specialitate”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Nu se știe momentan cine va ajuta elevii să efectueze testele de salivă în școlile în care nu există personal medical iar profesorii refuză să-i asiste.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro