La fel ca toți angajații din sistemul de stat, profesorii vor beneficia de o minivacanţă la final de Noiembrie - început de Decembrie.

Ministerul Muncii a anunțat că a propus Guvernului ca ziua de 29 noiembrie să fie declarată zi nelucrătoare. Astfel în acea zi școlile se vor închide.

Ziua de 29 noiembrie va fi ,,punte" între weekend şi zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale.

„Având în vedere că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii și că în acest an cele 2 zile pică în zilele de marți și miercuri, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a transmis in avizare externa proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare”, a anunţat Ministerul Muncii, potrivit România TV.

Ziua liberă va fi recuperată la o dată ulterioară!

Dacă va fi aprobată de Guvern drept zi liberă, data de 29 noiembrie va fi „recuperată pe parcurs”, a precizat Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației.

27 noiembrie, Sâmbătă
28 noiembrie, Duminică
29 noiembrie – POSIBILĂ zi liberă
30 noiembrie: Sfântul Andrei – zi liberă legală
1 Decembrie: Ziua Națională a României – zi liberă legală

Conform Codului Muncii, zilele de 30 noiembrie (Sfântul Andrei) și 1 Decembrie (Ziua Națională a României) sunt libere prin lege. Anul acesta, Sfântul Andrei pică într-o zi de marţi, iar Ziua Națională este într-o zi de miercuri. 


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro