Guvernul din România a convocat o ședință de urgență după ce tulpina africană Omicron produce îngrijorări tot mai mari Europa. Au apărut deja cazuri în Italia, Australia și Cehia.

Executivul din România a anunțat că este pregătit să trimită un avion în Africa de Sud pentru a-i repatria pe cei 36 de români blocați acolo.

"Se vor lua decizii foarte importante. Practic, miniștrii se reunesc în ședință pentru a adopta o hotărâre de guvern prin care să se stabilească trimiterea unei aeronave pentru cei 36 de sportivi români blocați în Africa de Sud. Din informațiile pe care le avem, știm că vor fi repatriați cu o aeronavă a Ministerului Apărării.

Lotul echipei campioane de rugby a României se află în turneu în Africa de sud, iar sportivii nu se pot întoarce în țară după ce toate zborurile spre Uniunea Europeană au fost anulate. Autoritățile caută soluții astfel încât să facem față în situația în care va fi confirmată această mutație sud-africană și la noi în țară", a transmis reporterul Antena 3 Cristina Ștefan.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro