Cele mai multe unități de învățământ au lăsat testarea elevilor în sarcina părinților. Din acest motiv, se ridică problema: cum procedează mai departe un părinte, dacă testul Covid efectuat copilului acasă din salivă are un rezultat pozitiv?

Potrivit Antena 3, în cazul în care testele sunt pozitive, părinţii sunt nevoiţi să anunţe şcoala şi medicul de familie pentru testarea PCR. Unităţile de învăţământ vor avea primele rezultate ale testelor de salivă luni dimineaţă.

Testarea cu probe din salivă se va face în prima şi a patra zi din săptămână. În situaţia în care un elev va avea un test pozitiv, părintele va fi nevoit să anunţe şcoala şi medicul de familie.

Ulterior i se va face un teste PCR, dacă şi acela va fi pozitiv, copilul va sta în izolare timp de 14 zile. Dacă testul PCR este pozitiv, toată clasa trece în online.

Rezultatele testelor non-invazive nu sunt recunoscute de Direcţiile de Sănătate Publică , de fiecare dată este nevoie de o confirmare a inefecţiei printr-un test antigen sau unul RT-PCR.

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro