Noua tulpină Omicron determină școlile din Europa să intre din nou în sistemul online din ianuarie, imediat după Sărbătorile de iarnă. Școlile din Marea Britanie – multe au fost închise cu câteva zile înainte să intre oficial în vacanța de Crăciun și se pregătesc pentru online din ianuarie.

Potrivit The Guardian, în Marea Britanie și Țara Galilor multe școli au decis să încheie mai devreme actualul semestru, din cauză că mulți profesori lipsesc, infectați fiind cu noul coronavirus sau forțați să se autoizoleze.

Potrivit Bloomberg, în Germania s-au închis unele unități de învățământ, numărul cazurilor de infectare în rândul elevilor de până în 15 ani este aproape de două ori mai mare comparativ cu media națională, situație întâlnită și în Marea Britanie, Austria sau Irlanda.

În Franța, tot potrivit Bloomberg, s-au închis foarte multe școli pe parcursul ultimei luni iar numărul copiilor cu vârste de până în 9 ani testați pozitiv a crescut de la sub 100/100.000 la începutul lui noiembrie la 634 per 100.000 pe 6 decembrie. 

Danemarca, Olanda și o parte a Elveției au închis școlile primare cu o săptămână înainte de Crăciun.

În acest moment România este printre puținele țări verzi de pe harta Europei, în privința Coronavirusului, însă cazurile de Omicron sunt în creștere. Zilele acestea un val de români revin în țară din străinătate, pentru a petrece Sărbătorile. Restricțiile și controalele se aplică doar celor nevaccinați. Românii vaccinați pot intra în țară fără teste sau carantină.

Conform celor comunicate de specialiști, este de notorietate faptul că un vaccinat poate transmite infecția, vaccinul protejându-l de o formă gravă. Astfel, se așteaptă ca imediat după Sărbători, țara noastră să fie afectată de un val de infectări.

În ultimele 24 de ore o persoană vaccinată complet și fără comorbidități a decedat, potrivit Antena 3.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro