Copiii de grădiniță, clasele primare, de la pregătitoare, I, a II-a, a III-a, până la clasa a IV-a, încep școala din 10 ianuarie, așa cum s-a decis anul trecut de către Ministerul Educației.

* Pentru că au fost trimiși pentru o săptămână în vacanță forțată în luna noiembrie a anului trecut, școala de atunci urmează să fie recuperată în aprilie, în timpul săptămânii Școala altfel.

* Deși ar fi trebit să fie în semestrul al II-lea deja, în ianuarie, elevii și profesorii lor de la gimnaziu revin tot în semestrul I pentru o săptămână, urmând ca după weekendul 15-16 ianuarie să intre direct în semestrul al II-lea, fără să mai aibă, ca în anii trecuți, o vacanță intersemestrială.

La fel și pentru elevii de gimnaziu, clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a care au început școala pe 3 ianuarie, după cea mai scurtă vacanță de iarnă din istorie. Elevii au de recuperat cele două săptămâni de vacanță forțată de anul trecut din noiembrie, din cauza pandemiei.

Termenul de “vacanță“ fiind folosit atunci eronat, atâta vreme cât perioada aceea este recuperată acum, dat fiind faptul că nicio vacanță școlară nu se recuperează, potrivit România Tv.

* Așadar prima săptămână va fi recuperată acum, în perioada 3-7 ianuarie 2022. Următoarea săptămână recuperată de elevii din gimnaziu pentru perioada petrecută acasă în noiembrie 2021 va fi în perioada Școlii altfel.

* Practic este anulată conform noii structuri săptămâna Școala Altfel pentru toți elevii.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro