Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei a făcut un anunț pentru școli. Anunțul se referă la deblocarea achiziției testelor din salivă și la reînceperea testării, de săptămâna viitoare.

Cîmpeanu a transmis că 10 milioane de teste de salivă ajung în şcolile din România, până la începutul săptămânii viitoare, „pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitara a școlilor și grădinițelor”, a spus Ministrul.

Potrivit Ministerului Educaţiei, până acum au fost livrate în şcoli 14,5 milioane teste.

„Urmează cele 10 milioane în acest weekend. Apoi suntem asigurați ca va fi o aprovizionare ritmică, în corelație cu necesarul”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

„Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în scoli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ.

Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe baza de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămâna a semestrului 2).

Apreciem deblocarea procesului de achiziție a testelor, atât de necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitara a școlilor și grădinițelor”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro