Sindicatele din Educație au avut o întâlnire la Guvern, după greva de avertisment de săptămâna aceasta, pentru a discuta nemulțumirile cu premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit RTV, FSLI afirmă, într-o notă transmisă membrilor din teritoriu, că, la întâlnirea pe care sindicatele au avut-o cu premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria, acesta ar fi spus că ,,salariile din Educație sunt la un nivel inacceptabil".

La discuții au participat: Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, Ministrul Educației Sorin-Mihai Cîmpeanu, Secretar de stat Gigel Paraschiv (Ministerul Educației), Secretar de stat Lucian Ovidiu Heiuș (Ministerul Finanțelor), Secretar de stat Cristian Vasilcoiu (Ministerul Muncii și Solidarității Sociale), Consilier de stat George Agafiței (Cancelaria Prim-ministrului), Director general Mihai Păunică (Ministerul Educației), pe de-o parte, şi reprezentanţii FSLI, Sindicatul Spiru Haret şi Alma Mater.

Potrivit federației, premierul Ciucă ar fi cerut un răgaz de două săptămâni pentru a pregăti un plan concret de măsuri. Astfel, sindicatele au decis să aștepte timp de 14 zile rezolvarea nemulțumirilor.

„Domnul Prim-ministru a afirmat că salarizarea personalului din sistemul educațional este la un nivel inacceptabil, că se impun a fi luate, cât mai rapid, măsuri privind îmbunătățirea acesteia și calculul corect al salariilor și că este hotărât să rezolve cât mai multe dintre problemele supuse atenției.

De asemenea, șeful Executivului a solicitat un răgaz de două săptămâni, în care să se elaboreze un plan concret de măsuri”, a anunţat FSLI.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro