Unitățile de învățământ se închid din nou pentru prezența fizică. Școlile trec în online din cauza situațiilor critice cu facturile la utilități. De exemplu în Timișoara mai multe școli trec în sistemul online din cauza frigului insuportabil din clase, potrivit România TV.

Colegiul ”Henri Coandă” şi cei de la Liceul de Arte Plastice din Timişoara au trecut la cursuri online astăzi, după ce temperaturile din clase au scăzut sub limita suportabilă.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş au declarat că sunt semnale că şi în alte şcoli din Timişoara sunt probleme cu încălzirea, scrie Ziaruldevest.ro. În școli este frig deoarece Colterm are datoriilor mari la furnizori. Peste 1.200 de elevi trec în online până la găsirea unei soluții. La colegiul din Timișoara „Henri Coandă” au fost chiar și 8 grade în clase.

”Mai sunt semnale că temperatura este scăzută şi la alte unităţi de învăţământ, în principal la cele din cadirile istorice. Pot apărea probleme la Liceul Pedagogic, Liceul Obradovici, Liceul Alimentar, deşi nu e clădire istorică. Mai erau probleme la Liceul Lenau, dar ei au intrat în online din cauza îmbolnăvirilor cu COVID.

Sunt mai multe unităţi de învăţământ unde este frig. Mai ales că azi-noapte a fost foarte frig, sperăm ca directorii să ia măsurile cele mai bune. Eu am solicitat monitorizarea temperaturilor în clase. Fiind aşa frig, în lipsa agentului termic, nu se mai aerisesc clasele şi apar alte probleme”, a declarat Cosmin Hogea, inspector general adjunct al ISJ Timiş.

Situație este similară în mai multe școli, care ajung să treacă în online din cauza frigului insuportabil pentru copii și cadre didactice.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro