Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț de ultimă oră pentru școli, după ce numărul elevilor și cadrelor didactice infectate cu Coronavirus a crescut foarte mult. Ministerul Educaţiei a transmis că vineri, la nivel naţional, 108 unităţi de învăţământ (0,61% din numărul total) şi 3.576 de clase/grupe (2,6% din numărul total) funcţionează în sistem online. De asemenea, 26.974 de elevi/preşcolari (0,93% din numărul total) sunt pozitivi Covid-19 şi 7.307 persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar (2,7% din numărul total) sunt pozitive Covid-19, potrivit România Tv.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației a făcut următorul anunț: „Având în vedere evoluția epidemiologică și importanța respectării regulilor sanitare alături de testarea responsabilă, 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli în acest weekend, până la începutul săptămânii viitoare. 5.000.000 de măști de protecție au ajuns deja în şcoli.

De asemenea, după cele 10,54 milioane de teste livrate în şcoli săptămâna trecută, în cursul acestei săptămâni au mai ajuns în şcoli și grădinițe încă 2,3 milioane de teste.

La acest moment, în toate unitățile de învățământ sunt asigurate stocuri pentru testările programate în prima decadă a lunii februarie 2022. Fac un apel încă odată la respectarea strictă a regulilor sanitare şi la raportarea responsabilă a rezultatelor testelor, astfel încât procesul educațional derulat în condiții de securitate sanitară să fie afectat cât mai puțin posibil”, a anunţat Cîmpeanu.

De asemenea, Ministrul Educației a informat că un număr de 26.974 de elevi şi preşcolari – reprezentând 0,93% din total – sunt infectaţi cu noul coronavirus, iar 108 unităţi de învăţământ au trecut în sistem online.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro