Din cauza numărului mare de infectări cu Coronavirus, varianta Omicron, crește numărul școlilor care se închid pentru prezența fizică. Încă două județe au școli care trec în online.

Potrivit România Tv, trei unităţi de învăţământ din judeţul Vrancea desfăşoară cursuri exclusiv online după ce un număr însemnat de cadre didactice şi elevi s-au infectat cu coronavirus, în ultimele zile. De asemenea școlile se închid și în Brașov!

Conform datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea
, începând de marţi, desfăşoară cursuri doar în sistem online Grădiniţa nr. 4 din Focşani, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focşani şi Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitreşti. În judeţul Vrancea sunt, conform celor mai recente statistici, 252 de elevi infectaţi cu coronavirus, 110 angajaţi din şcoli şi grădiniţe, în total fiind în online 66 de clase.

Şcoli închise şi la Braşov. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat luni Hotărârea nr. 24/2022, privind aprobarea suspendării activității didactice în Colegiul „Nicolae Titulescu” Brașov, Colegiul Național „Unirea” Brașov și Școala Gimnazială nr. 2, Zărnești, începând din 1 februarie, pentru o perioadă de 10 zile, timp în care procesul de învățământ poate continua în sistem online.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a precizat că sunt 108 şcoli care funcţionează în sistem online, în această săptămână, după ce săptămâna trecută au fost 46 de şcoli în online.

Şcoli închise total la Cluj. Ministrul Educaţiei anunţă că toate şcolile din judeţul Cluj intră de săptămâna viitoare în sistem online: Din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării, trendul ascendent este previzibil

”La nivel naţional, rata de ocupare a paturilor de spital cu pacienţi COVID este încă sut 40%”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

El a continuat: ”Există un singur judeţ care, dacă se păstreză trendul ascendent, şi din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării. Trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, joi probabil că vom avea, în judeţul Cluj, toate unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, trecute în online, începând de săptămâna următoare”, a spus ministrul.

Noi reguli de carantină pentru elevii consideraţi contacţi direcţi ai unor persoane infectate cu COVID-19. Ordinul comun privind regulile de funcţionare a şcolilor din România urmează să fie modificat. Schimbarea va viza  reducerea perioadei de carantină pentru elevii contacţi direcţi ai unor persoane infectate cu COVID-19, stabilită acum la 5 zile pentru vaccinați și nevaccinați.


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro