Serialele copilăriei de altădată aveau un farmec aparte, care încă persistă în memoria afectivă a mai multor generații. Un bun exemplu este și „Arabela”. Pe Arabela, generatii întregi și-o aduc aminte drept prințesa blondă, delicată și de o frumusețe răpitoare din serialul produs de televiziunea din Cehoslovacia intre anii 1978 si 1981. Ea și vrăjitorul Rumburak, interpretat de Jiri Labus, au fost personajele emblematice ale serialului pentru copii care s-a bucurat de un imens succes și în România de altădată.

Celebrul serial era structurat pe o actiune in care o familie cehoslovaca obisnuita intra in contact cu personajele din Taramul Basmelor. Arabela era printesa Regatului si era curtata de sfatuitorul Regelui, Rumburak, care detine puteri magice, dar pana la urma ea ii va darui inima unui barbat din lumea reala. Serialul a avut un număr de 13 episoade. Povestea a continuat 10 ani mai târziu, în 1993, cu „Arabela se întoarce”.

Arabela din serialul cu acelasi nume a fost jucata magistral de actrita Jana Nagyova, o tanara parca desprinsa din povesti, atat era de frumoasa. Din pacate, desi a cucerit milioane de telespectatori cu rolul din serialul „Arabela”, Jana Nagyova a renuntat la actorie. Din anul 1987, superba blonda este stabilita in Germania, la Dusseldorf. S-a implicat in lumea afacerilor. Mai intai s-a ocupat de produse cosmetice, iar acum vinde turta dulce. Deliciul produs de Jana Nagyova are mare cautare, turta dulce, frumos decorata si colorata si sub diverse forme si de dimensiuni variate, avand mare succes la clienti.

Nascuta pe 9 ianuarie 1959, Jana Nagyova a ajuns astazi la 64 de ani. Nu si-a pierdut cu nimic din farmec. Este o femeie la fel de eleganta si de rafinata ca pe vremea cand facea furori pe micile ecrane. Desi pe micul ecran i-a dat viata unei printesa, viata personala a celei care a interpretat-o pe Arabela nu a fost nici pe departe una de poveste. Are trei mariaje la activ si trei copii, cate unul din fiecare casnicie. Prima oara, vedeta a fost maritat cu antrenorul de hochei Kubovic Mira, cu care are o fata, jana. Acesta a avut probleme cu alcoolul si a pierit bolnav de ficat. Ulterior, Jana Nagyova s-a maritat cu omul de afaceri german Harald Schlegel, cel cu care are un baiat, Harald Jr. A urmat cea de-a treia casatorie, alesul fiind Toni Pulm. Actrita avea 43 de ani cand a nascut-o pe fiica lor, Sophie Emma.

Un episod ciudat a avut parte după ce actrița se reîntorsese în țară și intrase în politică, ea fiind acuzată de trafic de influență, se pare. Poliţia din Cehia a arestat-o pe şefa de cabinet a premierului, Petr Necas, nimeni alta decât actriţa care a interptetat-o pe prinţesa Arabela, serial difuzat şi la noi. Jana Nagyova a fost reţinută împreună cu alte persoane, de trupele speciale ale poliţiei cehe, în timpul unei acţiuni care a avut loc noaptea... ca-n filme! Purtătorul de cuvânt al poliției a confirmat că unitatea din care face parte a luat parte la această operaţiune, dar a refuzat să furnizeze detalii suplimentare, transmitea atunci Reuters...

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro