„M-am îndrăgostit o singură dată în viaţă, la 26 de ani. Mi-am dat seama că iubesc pentru că aveam un nod în stomac, mă fâstâceam când îl vedeam. Vă daţi seama, eu, care sunt o vorbăreaţă, nu mai ziceam nimic. E tâmpită chestia asta cu îndrăgosteala. Mi-era dor, vărsam o lacrimă. Apoi, mi-am dat o palmă şi am zis: «Alo!»”. Muzica a apropiat-o pe Corina Chiriac de marea ei iubire, cântăreţul ceh Karel Gott. Solista l-a întâlnit şi s-a îndrăgostit de artistul care în anii tinereţii era idolul femeilor din Europa, în timpul unui festival din 1973 ținut în Cehoslovacia.Mușchiul de vită cu legume a fost rețeta iubirii lor. Cu intermitențe, povestea a durat zece ani, până când, în 1983 cântăreței i-a fost luat pașaportul...

Karel Gott (14 iulie 1939 – 1 octombrie 2019) a fost votat de 42 de ori cel mai bun cântăreț al țării sale în competiția „Privighetoarea cehă”, ultima oară în 2017. A obținut un succes considerabil în țările de limbă germană, unde a fost cunoscut drept „Vocea de Aur din Praga”, câștigând premiul Goldene Stimmgabel de trei ori (1982, 1984 și 1995). De-a lungul carierei sale, a lansat peste 100 de discuri și alte 100 de albume de compilație și a vândut aproximativ 50-100 de milioane de discuri în întreaga lume, dintre care 23 de milioane pe piața de limbă germană și aproximativ 15 milioane în Cehoslovacia, Republica Cehă și Slovacia.

Karel Gott s-a născut la Plzeň, în Protectoratul Boemiei și Moraviei (acum Plzeň, Republica Cehă) și a trăit la Praga de la vârsta de șase ani. Gott a vrut inițial să studieze arta, dar a picat examenele de la Academia de Arte, Arhitectură și Design din Praga și s-a pregătit ca electrician. După terminarea studiilor, a început să lucreze în acest domeniu dar a devenit și interesat de scena muzicală din Praga, în special de jazz. A experimentat cântând la bas și la chitară, dar în cele din urmă a decis să se concentreze pe voce, studiind în particular. În 1960, a decis să devină cântăreț profesionist. A studiat opera la Conservatorul din Praga cu Konstantin Karenin, un elev al marelui bas rus Feodor Șaliapin.Cunoscând interesul lui Gott pentru tendințele muzicale noi, Karenin l-a instruit nu numai în piese italiene clasice, ci și în muzica ușoară. În această perioadă, Gott a călătorit pentru prima dată în străinătate (în Polonia), cu Orchestra de Jazz Radio Cehoslovacă, condusă de Karel Krautgartner.

În 1967, Gott a cântat la Midem, târgul industriei muzicale din Cannes, Franța, unde aplauzele au fost măsurate în timpul fiecărui concert. Performanța lui Gott i-a surprins pe observatori atingând un nivel de 54 (comparativ cu 58 pentru Tom Jones). În urma acestui eveniment, Gott a semnat un contract cu casa de discuri Polydor/Deutsche Grammophon Gesellschaft, reînnoindu-l de mai multe ori până când a devenit contract pe viață în 1997. Între 1967 și 2000, Polydor a lansat peste 125 de albume și 72 de single-uri pentru Karel Gott în țările de limbă germană. Gott a reprezentat Austria la Eurovision Song Contest 1968 cu piesa Tausend Fenster. În același an, a petrecut șase luni cântând în fiecare noapte la New Frontier Hotel and Casino din Las Vegas.

Cântărețul originar din Cehia (Moravia, făcea parte din minoritatea sudetă, vorbitoare de limba germană) a lansat zeci de albume de-a lungul timpului. A vândut milioane de discuri în toată lumea și a fost unul dintre cei mai îndrăgiți artiști europeni. „Pe fiecare dintre noi ne ‘marchează’ în viaţă o epocă, o ţară sau o persoană. Unul dintre oraşele mele preferate este Praga, unul dintre felurile mele preferate de mâncare este ‘svíčková’ (găsiţi reţeta pe net!) şi una dintre persoanele care m-a impresionat mult pentru profesionalismul, umorul şi eleganţa concertelor sale este artistul ceh Karel Gott.”, a scris Corina Chiriac pe Facebook.

Svíčková, sau svíčková na smetaně, este un preparat din carne și una dintre cele mai populare mâncăruri cehe și slovace. Svíčková este cuvântul ceh pentru mușchi, iar acest fel de mâncare este în mod tradițional mușchi de vită preparat cu legume (morcovi, rădăcină de pătrunjel, țelină și ceapă), condimentat cu piper negru, ienibahar, foi de dafin și cimbru și fiert cu smântână, deși în practică, uneori, pot fi folosite și alte bucăți de carne de vită, în special falešná svíčková („mușchi fals”), care este o tăietură din umărul din față al bovini, echivalentă cu jumeau à bifteck în bucătăria franceză sau girello di spalla în cea italiană. În general, se servește cu houskové knedlíky (găluște din pesmet).

Cei doi cântăreți au fost, se pare, la un pas de căsătorie. Corina Chiriac a făcut mult timp naveta în Cehoslovacia, țara natală a iubitului ei, atât pentru concerte, cât și pentru a se întâlni cu acesta. Nu a fost să fie însă nici de data aceasta, unii speculând că la originea rupturii s-ar aflat oficialii de la București, care, într-un final, i-au și confiscat pașaportul.

Corina,care a mai avut câțiva iubiți celebri, între care fotbalistul Sandu Boc și bateristul Ovidiu Lipan-Țăndărică, a avut parte de un singur mariaj, cu un bărbat cu 11 ani mai tânăr ca ea, Virgil Anastasiu, pe care l-a cunoscut în Statele Unite, după 1990.„În America am stat câţiva ani, am lucrat ca agent imobiliar, câştigam cât să o duc bine, nu neapărat foarte bine. Acolo m-am şi măritat cu Virgil, care se născuse în Constanţa. Ne-am întors în România când am aflat că părinţii noştri s-au îmbolnăvit”, a mai adăugat solista. Cei doi au fost căsătoriţi în perioada 1992-1997.

Artista a povestit, într-un interviu la Kanal D, motivul pentru care a ajuns la divorţ: „Bărbaţii suferă de nevoia absolută de putere. Unul dintre motivele pentru care m-am căsătorit târziu şi am divorţat repede a fost şi acela de a nu intra la un fals stăpân. De a nu mă lăsa de bunăvoie la dispoziţia unui bărbat care-şi varsă frustrările personale sau profesionale pe mine. De a nu fi minţită, cu o gelozie jucată, pentru a fi manipulată în cele mai nevinovate intenţii de a trăi civilizat!”. Cu toate acestea, Virgil a lăudat-o mereu pe solistă: „Era cuminte, era casnică, avea grijă de gospodărie, mă aştepta cu mâncare caldă”. 

Acesta a dat și detalii despre prima lor întâlnire: „Am invitat-o să danseze cu mine dar m-am adresat la persoana a II-a. Ea a ridicat din sprânceană şi a trebuit să-mi corectez comportamentul pentru a mă adapta cerinţelor ei de protocol ca să reuşesc să construiesc o relaţie. M-am îndrăgostit pentru că arăta bine, era inconfundabilă, era Corina. O iubeam pe Corina, eram mândru dar sigur că nu asta era neapărat cartea de vizită cu care doream eu să mă prezint. Eram un specialist în cu totul alt domeniu, nu doar soţ al Corinei. Ne-am trezit într-o dimineaţă şi am descoperit că deşi ţinem enorm unul la celălalt, nici unul nu reprezentam idealul pentru celălalt. Corina îşi dorea probabil un bărbat care să-i acorde mai multă atenţie, care să aibă un program mai redus. Iar eu îmi doream o soţie care să participe mai activ la viaţa mea mondenă. N-am părăsit-o pentru o femeie mai tânără, aşa cum au spus gurile rele".

„Cu Corina Chiriac am fost împreună trei luni... Țin minte că am fost la Mânăstirea Dintr-un Lemn. Avea acolo o casă părintească, dar noi n-am luat în calcul că în duminica aia era sărbătoare mare. Și când au aflat ăștia din sat că era Corina acolo, veniseră o sută de persoane la poartă! Ne-am suit în mașină și-am plecat... A fost o chestie scurtă cu ea... Am avut, în schimb, două relații mai lungi, cu cea mai frumoasă handbalistă și cu cea mai frumoasă voleibalistă. N-am finalizat pentru că ambele voiau copii, iar eu nu mai voiam. Aveam deja unul. De-atunci nu m-a tentat să mă recăsătoresc", a mărturisit Alexandru Boc, care nu rata nicio femeie frumoasă care-i ieșea în cale (între care și o superbă prințesă persană!), a dezvăluit fostul fotbalist la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu".

O altă iubire faimoasă a Corinei a fost cea cu Ovidiu Lipan, zis „Țăndărică”. Relația lor s-a încheiat în iunie 1977, când Țăndărică a fugit din țară împreună cu Nicu Covaci și ceilalți colegi (în afară de Mircea BAniciu) din trupa Phoenix. Cu în urmă, cu aproape trei decenii în urmă, cântăreața a luat foc atunci când toboșarul a recunoscut public cum s-a iubit cu aceasta pe un balcon, martor fiind un zidar din blocul de vis-a-vis. Cei doi au fost împreună timp de patru ani.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro