Declarația controversată a fost făcută de Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu pentru Digi24 în momentul în care participa la adunarea Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), unde ar urma să candideze pentru un al doilea mandat de președinte, potrivit informațiilor pressone.ro.

Sorin Cîmpeanu, a declarat de trei ori în patru fraze că sunt în curs de elaborare formulare pentru „intenția de vot” pe care părinții le vor primi în școli ca să opteze cu „da”, „nu” sau „sunt indecis” pentru vaccinarea copiilor lor, potrivit edupedu.ro

Liviu Dragnea a participat pentru prima dată Duminică seara la o emisiune de la Realitatea PLUS, după ieșirea din penitenciar. Cu această ocazie a anunțat înființarea unui nou partid, o formațiune politică recent apărută, în urma demersurilor făcute de Codrin Ștefănescu.

Noul partid se numește Alianța pentru Patrie, iar Dragnea anunță că va face foarte multe lucruri pentru acest partid.

Cadrele didactice și cadrele medicale urmează să fie obligați să se vaccineze sau să se testeze periodic printr-o Ordonanță de Urgență, potrivit declarațiilor premierului Florin Cîțu, făcute la briefingul de după ședința de Guvern de Miercuri.

Declarația premierului vine după o serie de declarații făcute pe această temă de Nelu Tătaru și Raed Arafat.

Astăzi, în prima zi de școală, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a transmis un mesaj profesorilor, învățătorilor, elevilor și părinților. Cîmpeanu spune într-o postare pe Facebook:

,,Dragi elevi, învățători, profesori, părinți și bunici,
Am traversat împreună un an școlar dificil și suntem la începutul unui nou an ce poate fi la fel de complicat.
Vă asigur că voi fi alături de dumneavoastră, în efortul comun de a avea o educație de calitate, știindu-se deja că sunt promotorul fără rezerve al învățământului cu prezență fizică.

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații legate de prima zi a noului an școlar, la videoconferința cu prefecții și cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică. Iată declarațiile prim-ministrului, potrivit România TV:

Începem noul an cu prezență fizică și e foarte important ca siguranța copiilor să fie pe primul plan. Avem câteva excepții pentru prezența fizică. 11 localități. Avem 5 localități în Satu Mare, 2 în Arad, una în Sălaj, una în Dolj și una în Teleorman, din acea informație pe care o am. Sunt 2.400 de elevi care vor fi nevoiți să înceapă școlile în sistem online. Restul ne vedem mâine în curtea școlii.