Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a făcut declarații la postul B1 TV, în legătură cu vaccinarea elevilor. Ministrul a afirmat că până în momentul de faţă doar 4% dintre elevii cu vârste între 12 și 15 ani s-au vaccinat anti-COVID-19, iar la categoria 15 – 19 ani procentul este de aproape 20%.

În acest context, a precizat Cîmpeanu, urmează să fie demarată o campanie de informare a părinților și elevilor cu privire la importanța vaccinării. Colonelul V.Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat deja că toate școlile vor fi implicate.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a mai precizat că la nivelul Guvernului se discută despre beneficii ce pot fi acordate elevilor care se vaccinează.

„Există intenția de a aduce vaccinarea mai aproape de părinți, elevi, profesori. Asta ar trebui să se întâmple încă din această lună ca la 13 septembrie să poată beneficia de imunitate. Zilele următoare vom demara acțiuni concrete de organizare a unor întâlniri, a unor reuniuni interactive în care să răspundem întrebărilor acestora. Dacă la nivelul Guvernului se vor identifica alte mijloace de susținere, de motivare, atunci ele vor fi anunțate și cred că vor face foarte bine”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat despre acordarea diverselor stimulente copiilor care se vaccinează, Ministrul Educației a răspuns:

„Cu siguranță da.

În mediul universitar, beneficiind de autonomie universitară, universitățile se gândesc deja la stimulente pentru studenți. Pentru preuniversitar, se discută despre astfel de stimulente la nivelul Guvernului, dar până nu va fi o decizie a Guvernului, nu mă voi pronunța cu privire la nicio ipoteză pentru a nu crea confuzie”.

Despre implicarea școlilor în campania de vaccinare, Ministrul Educației a declarat:

„Suntem dispuși să luăm în calcul organizarea de centre de vaccinare în cabinetele medicale, sigur, cu acordul expres al părinților, pentru că susținem importanța vaccinării, dar aceasta trebuie să rămână un act voluntar.

Pe finalul aceste luni vom organiza sistematic acțiuni de promovare în fiecare școală, vom cere inspectoatelor școlare să desemneze persoane care, alături de cei cu competențe medicale, de la DSP în principal, să răspundă direct, interactiv întrebărilor directe ale părinților cu privire la efecte secundare ale vaccinului”, a declarat ministrul Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro