Cel mai cunoscut și principalul expert epidemiologic din SUA, Anthony Fauci a declarat Duminică că măsura obligativității vaccinării împotriva COVID-19 pentru toți copiii care merg la școală, este cea mai bună soluție și o susține. Exlicația sa s-a bazat pe faptul că varianta extrem de contagioasă Delta a coronavirusului continuă să determine creșterea cazurilor de infecție din țară, transmite Reuters, citată de Rador.

„Cred că măsura obligativității privind vaccinarea copiilor care merg la școală este o idee bună”, a declarat dr. Fauci la CNN.

„Am făcut asta timp de decenii și decenii, obligând la vaccinare împotriva poliomielitei, rujeolei, oreionului, rubeolei, hepatitei”. În prezent, copiii sub 12 ani nu sunt eligibili pentru a fi vaccinați împotriva COVID-19.

„Cred că există o șansă rezonabilă” ca vaccinurile Pfizer-BioNTech sau Moderna să obțină autorizația FDA pentru copiii sub 12 ani înainte de viitorul sezon de vacanță, a precizat marțea trecută Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și consilier medical șef al Casei Albe.

Cele mai mari reduceri la Genți, Ochelari de soare, Bijuterii și alte accesorii Meli Melo AICI!
ochelari meli melo


În România, Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a anunțat că începând din 13 septembrie vor ajunge în școli Formularele speciale pentru părinții copiilor cu vârste cuprinse între 12-18 ani (eligibili pentru vaccinare împotriva COVID-19).

Scopul formularelor este de a afla care este rata vaccinării la elevi și dacă părinții sunt de acord să-și vaccineze copiii.

Părinții care nu vor completa formularele privind vaccinarea copiilor nu vor fi sancționați. Ministrul a adăugat că în cazul în care majoritatea părinților vor refuza să-și vaccineze copiii eligibili (peste 12 ani), „atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur”.

Începe școala cu o geantă nouă! Reduceri la cele mai frumoase modele de genți Meli Melo AICI!
geanta meli melo


Despre întrebările de pe formulare, Cîmpeanu a spus că acestea vor fi: „copilul este vaccinat sau nu?” și „în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?”.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro