Declarația controversată a fost făcută de Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu pentru Digi24 în momentul în care participa la adunarea Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), unde ar urma să candideze pentru un al doilea mandat de președinte, potrivit informațiilor pressone.ro.

Sorin Cîmpeanu, a declarat de trei ori în patru fraze că sunt în curs de elaborare formulare pentru „intenția de vot” pe care părinții le vor primi în școli ca să opteze cu „da”, „nu” sau „sunt indecis” pentru vaccinarea copiilor lor, potrivit edupedu.ro

Ministrul Educației a precizat chiar că în acestă dimineață a trimis solicitarea celor de la Ministerul Sănătății pentru ca aceștia să facă formularele de „intenție vot”.

Cel mai probabil putem presupune că Ministrul Educației se gândea la voturi în timp ce discuția era despre campania de vaccinare.

Campania de vaccinare în școli este blocată,la nivel declarativ aceasta ar fi trebuit să înceapă pe 13 septembrie.

Sorin Cîmpeanu: „Am transmis în această dimineață o solicitare către Ministerul Sănătății pentru a elabora acel formular de exprimare a intenției de vot(!). Subliniez, de exprimare a intenției de vot(!). În scurt timp vom avea un răspuns al Ministerului Sănătății și vom putea distribui în școli, în toate școlile din România, aceste formulare care nu sunt formulare obligatorii. Ele exprimă doar intenția de vot(!). Părinții pot să completeze aceste formulare cu „da”, cu „nu”, sau cu „sunt indecis”. Ne interesează în deosebi răspunsurile cu „da”, pentru a putea organiza echipe mobile de vaccinare împreună cu CNCAV și DSP care să sprijine elevii care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul expres, informat al părinților.

Sorin Cîmpeanu: Vom avea toate aceste precizări de la Ministerul Sănătății, care este singurul operator de date medicale personale. Acest lucru va fi precizat de către Ministerul Sănătății. (…) Înainte de a se închide școlile, școlile sunt deschise. În momentul de față 99,3% dintre elevii României pot merge la școală cu prezență fizică. Pentru a menține siguranță în școli fac apel la acei părinți care au copii ce prezintă un minimum de simptome specifice să nu-și trimite copiii în colectivitate. Este un lucru esențial, o dovadă de responsabilitate a fiecăruia dintre noi pentru propriii copii și pentru toți ceilalți participanți la procesul de învățământ”.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro