DACĂ POLITICHIE NU E, NIMIC NU E. Cu Tudor Petruț.

Pe vremurile acelea belicoase despre care cu nostalgie ne amintim, cum deschidea gurița fostul președinte Donald Trump, vreun politician sau vreun nene vorbăreț votant de dreapta, o mare parte a media (acele mijloace de informare americane libere, independente și factuale, nu-i așa) înfiera imediat marea conspirație republicană. Adică tot ce nu corespunde agendei ideologice democrate era doar o labilă conspirație.

Orchestrată cu abilitate de către portocaliul șef absolut. În care se ascunde din vremuri imemoriale o marionetă rusească. Care conspira cu rușii. Numai că până să ajungă Trump la Casa Albă o cu totul altă conspirație s-a consumat în adâncurile partidului democrat american. Pe măsură ce candidatul Donald câștiga în popularitate, comitetul central democrat (Democratic National Committee) coordona, alături de campania electorală a doamnei Hilary Clinton, activități oneroase ca să-i pună bețe în roate populistului contra-candidat. Mai întâi un informator FBI i-a inoculat unui membru al campaniei Trump ideea că rușii au informații care pot s-o distrugă pe Hilary, doar-doar cineva mușca din momeală și se băga cu amicii binevoitori din partea cealaltă de lume. Nimic nu s-a întâmplat. Doar rețineți cuvintele “informator FBI”.

Apoi, pe banii campaniei Clinton, prin niște firme ca să li se piardă urma, un fost spion britanic (și colaborator al FBI) care a compilat un “dosar” amețitor împotriva lui Trump. Implicând un alt amic trumpist ca posibil spion rus. În paralel, un avocat angajat tot de campania Clinton, ciripea discret la FBI cum că are dovezi că Trump Organization derulează afaceri illegale cu o bancă rusească. Cu dosarul britanicului sub braț și cu anonima avocatului, FBI a început cercetările secrete împotriva unuia dintre candidații la președenție. Sub privirea domoală a șefilor lor, președintele Barak Obama și vicele Joe Biden. FBI, o instituție federală americană, a manevrat justiția în a-i aproba să spioneze un cetățean american și prin dânsul întreaga campanie a lui Donald Trump și probabil pe candidatul Trump personal. Bazat pe informații generate de celălalt candidat la președenție, democrata Hilary Clinton.

Trump a ajuns președinte și știm cu toții ce a urmat, o masivă campanie de defăimare și investigația procurorului special. Care nu a găsit nici o dovadă de coordonare între Trump și Rusia pentru a influența alegerile din 2016, sau afaceri murdare între miliardar și oligarhi. Dosarul lui Christopher Steele s-a dovedit a fi doar o compilație de minciunele. Carter Page, asociatul lui Trump, cel urmărit de FBI, era de fapt, la rându-i informator al serviciilor. Fapt ascuns de FBI în justiție pentru care un avocat al FBI a ajuns la pușcărie. De curând, avocatul Michael Sussman a fost acuzat de procuratură că a mințit de-au înghețat apele la FBI și că nici o bancă rusească nu a măsluit banii familiei Trump. Iar ancheta federală continuă.

În vreme ce ideologii democrați și amicii lor din presă țipau că din gură de șarpe că “faptele” și “dovezile” sunt clare și Trump și ai lui sunt vinovați până la oase, activiștii de partid conspirau cu instituțiile statului împotrivă contra-candidatului republican. Prima mare conspirație nu a aparținut republicanilor. Ci democraților, care la vremea respectivă erau patroni și la Casa Albă.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro