Moțiunea de cenzură desfășurată acum în Parlament. S-au rostit cuvinte grele de la tribună, de ambele părți. S-au făcut acuzații grave! Sala de plen este plină ceea ce înseamnă că șansele ca Guvernul Cîțu să cadă sunt imense. În plen sunt prezenți 379 senatori și deputați. Pentru demiterea guvernului sunt necesare 234 de voturi și estimările arate că cel puțin 280 de parlamentari vor vota pentru căderea guvernului. Parlamentarii USR PLUS, AUR si PSD vor vota cu bilele la vedere.

Dacă moțiunea va trece, Guvernul Cîțu va rămâne interimar până la învestirea unui nou Guvern.Din momentul în care Klaus Iohannis va desemna, în urma consultărilor cu toate partidele din parlament, un alt premier, acesta are la dispoziție 10 zile pentru a veni la vot in Parlament.

În acest moment sunt mai multe scenarii posibile. Printre ele, este posibilă și varianta în care Florin Cîțu rămâne premier interimar o perioadă lungă de timp și după moțiunea de astăzi.

Florin Cîțu a dezvăluit cifrele Bilanțului Covid de azi, în discursul său de la tribuna parlamentului:

”Am văzut gestul domnului Romașcanu, populist și ipocrit. Ar fi fost mult mai important pentru români să retrageți moțiunea de azi, când avem 15.000 de cazuri și 250 de decese, dar ați vrut mai departe să distrugeți România”, a declarat Florin Cîțu.

 Florin Cîțu, înainte de votul moțiunii: ”Dacă acest Guvern va pica azi în Parlament, vom face altul!”

Ciolacu, liderul PSD i-a adresat lui Florin Cîțu cuvinte grele: "Acest sistem patronat de PNL a omorât oameni nevinovați. Statul a eșuat pentru că omânii au ajuns să se teamă de lucrurile care ar trebui să îi salveze. Românilor le este frică să mai meargă la spital", a acuzat Marcel Ciolacu.

"Aici ați ați adus statul. Domnilor Iohannis, Cîțu, Orban, Barna, guvernarea voastră a eșuat. Voi sunteți reprezentanții statului român. Voi trebuia să aveți grijă de români. Voi ați eșuat. Tu, Florin Cîțu, ai eșuat BIG TIME! România Eșuată este singurul proiect politic care va rămâne în urma guvernării PNL. Să va fie rușine!

Ați inaugurat fără rușine valul 4. Cu 5000 de peneliști la Congresul vostru penibil. În frunte cu Iohannis, ați sfidat toate regulile. Ați încălcat legea și bunul simț.

Domnule Cîțu, am înțeles cu toții că nu știți cât costă pâinea, pentru că nu o consumați. Acum, pentru că tot nu ne aude nimeni, eu sunt curios ce consumați Dvs.

Florine, Superman, ai căzut în cap. Zboară acasă lin", i-a urat Marcel Ciolacu.

Guvernul Cîțu a picat în urma votului moțiunii de cenzură cu 281 de voturi pro și 0 voturi contra. Rezultatul oficial a fost prezentat în plen.

Sursa foto Antena 3
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro