Dacă aș fi partizanul proverbelor, trecînd peste aerul lor de superficială înțelepciune aplicată, mi-aș aminti mie însumi că la pomul lăudat să nu te duci cu sacul. Dar le detest la grămadă. Cît și ignorarea puterii de expresie a statisticilor, prejudecăților și mentalităților. Ce-au mai făcut românii ceva bun în ultimii ani ca să ne surprindă acum cu o nouă mistificare? Vizionarea mult lăudatului documentar Colectiv nu m-a decepționat deloc, pentru că nu mă așteptam la nimic de valoare.

Ateismul este iluzia care ascunde frica de îndatoririle impuse ființei, ca persoană fizică, odată cu semnarea actului creației. În absența autorității care solicită respectarea convenției, nu vor exista nici obligații. Contractul poartă o povară prea grea pentru a nu ispiti prin totala lui denunțare. Ce motiv mai bun pentru aceasta decît inexistența uneia dintre părțile contractuale? Prin Dumnezeu nu există, omul a crezut că se poate desprinde de suma cererilor cuprinse în act și detailate de-a lungul Bibliei.

Un nou mega-scandal în SUA pornind de la aberațiile corectitudinii politice. Și, din nou, în centrul polemicii, se află revista Vogue și faimosul editor al revistei, Anna Wintour. După ce în vară, în contextul mișcării Black Lives Matter, jurnalista a fost silită să-și ceară public scuze pentru că nu ar fi acordat suficient spațiu de exprimare în paginile revistei pentru stiliștii și fotografii de culoare, acum Wintour este din nou pusă la colț.

De peste 31 de ani, de cînd iluzia dezrobirii a lovit România cu forța unui uragan devastator, românii stau în genunchi și se roagă pentru revenirea comunismului, așa cum strămoșii lor se rugau pe vremuri pentru venirea ploii. Uneori, seceta continua cu nesimțire; alteori, se revărsau peste sat ploi torențiale însoțite de surpări de pămînt, inundații și înec. Cu forțele naturii e bine să nu te pui.