MUȘCHI DE VITĂ LA GRĂTAR CU SOS BRUN ȘI CREVEȚI
… În fond, ce poate avea special un grătar? Păi, are! În primul rând, carnea nu se azvârle pur și simplu pe grătarul încins și uns cu o nucă de unt. Ca să aibă gust deosebit, trebuie să o lași niște ore bune (preferabil, peste noapte) la fezandat la rece în baiț de vin cu arpagic, usturoi, condimente și miresme. În această marinadă, carnea se va frăgezi și va căpăta arome speciale, iar apoi se va topi efectiv în gură. Pentru a obține caroiajul acela frumos, carnea, când se întoarce, se pune la 90... Citește mai departe...
Tot ceea ce fac mexicanii este pasional sub semnul unei fiesta continue, iar această rețetă nu face nici ea excepție. Iar condimentele și dressingurile nu seamănă deloc cu ale noastre!
PORUMB ÎN STIL MEXICAN CU BERE
Ingrediente:
4 porumbi de copt
- grame unt frecat cu pudră de chili
4 linguri de maioneză
2 linguri smântână
1/2 linguriță sare
2 lingurițe boia dulce
zeama de la 1 lime
300 ml bere
Mod de preparare:
Înainte de a fi puși la copt, porumbii stau să se îmbibe cu bere timp de 60 minute. După ce se iau de pe grătar, se ung...
Citește mai departe...
Rafinament exotic accesibil acum și la noi, când toate ingredientele se găsesc în magazine! Citește mai departe...
Cu un secol și jumătate în urmă, scriitorii noștri chiar știau să mănânce și să scrie cu har despre asta! Citește mai departe...
O rețetă de cârnați populari descrisă de Bacalbașa și Kera Calița! Citește mai departe...
Conținut protejat de drepturi de autor! Copierea fără acordul scris al proprietarului este STRICT INTERZISĂ!